Pár napja nem tudok feltölteni a Picasa Web Albums-ra képeket. Az asztali Picasa ugyan be tud lépni, de feltöltésnél nem tud kapcsolódni a szerverhez. A Post Tower-ben és Kiel-ben készültek egyelőre maradnak a notebookon már felmentek, nézhetők. A Picasa hivatalos fórumán sokan panaszkodnak, és hiába ajánlotta valaki a Cégtől (Nem a CIA, hanem a Goolge ;) ) a szokásos lépéseket (újratelepítés, cookie-törlés, tűzfal-ellenőrzés, stb.), nem javul a dolog. Reméljük összekapják magukat, egész megszerettem...

Az eddigi képek nézegethetőek a linkre kattintva:

http://picasaweb.google.com/lacalaca85/

PS, geekeknek és problémamegoldóknak:
ha bejelentkezés után a jobb felső sarokban lévő Web Albums linkre kattintok, egy picasaweb.google.hu/[hosszúkódsor] címre irányít. Az albumom címe viszont, mint fent látható, .com domain-ű. A magyar domain nem is létezik, egyáltalán. Mi irányítja át vajon?

Átmeneti megoldást ötlött ki egy (magyar) kommentelő, a Picasa fórumán! Tényleg a nyelvi beállítás a bibi, nem angol windóznál a következő a megoldás:
Vezérlőpult --> Területi és nyelvi beállítások --> Speciális fül --> Unicode-ot nem használó programok nyelvét angolra állítani --> reboot.

Remélem hamar lesz rendes bugfix is...

5 komment

Címkék: hiba picasa

A bejegyzés trackback címe:

https://lacalaca.blog.hu/api/trackback/id/tr19109076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter I. Pápics · http://papics.blog.hu/ 2007.06.30. 23:49:16

Szia!

Na, onnan tudtam meg, hogy mi van, hogy olvastam Flóra blogján a bejegyzésedet :-D Egyébként én nagyon szeretem a Picasa-t, mint progit, de a képeimet a Flickr-en fogom tartani (most egy csomó lesz, mert Piszkés, nyaralás, Norvégia, Leuven?...), úgyhogy regisztráltam is. A mostani piszkési képek nagyon tutik lesznek egyébként, mert hétfőn utolsó vizsgám után veszek egy 10-20 mm-es objektívet a Canon-hoz (Sigma), és a 10-es végével bőven bele fog férni az egész kupola belülről a távcsőalapzat aljától a kupola tetejéig! Szóval fotózni fogok ezerrel :-) És képzeld, Flórával megyünk majd Koppenhágába is, meg Bergenbe, meg Flam-ba fjordot nézni, szóval nagyon tuti nyár lesz ez :-D Ja, és tök jó a képeket nézni, meg ha nem mondtam volna, a beszámoló is tetszett :-)

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2007.07.01. 01:26:15

Köszi! Most hogy megjavult, felraktam még két albumot gyorsan. Flickr-en van már fent valami?

Kíváncsi leszek. ;) Mi valami kompaktba ruházunk csak be, majd augusztusban letesztelem a görög tengerparton.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2007.07.01. 01:27:21

Közben megnéztem a blogod és megtaláltam.

Flóra 2007.07.01. 14:09:03

Köszi, mostmár nekem is működik :-)
Rakom is fel a képeket és jön a szomorú történet is hozzá a blogomon...

eszter780704 2011.09.09. 21:39:11

Sziasztok
Eszter vagyok egy mágus!
Az összes képemet eltüntettem a pikíassán belül és azon túl.
Segítséééég
Valószínü rejtett mappáká tettem őket csak vissza nem megy sajna.
Légyszi ha valaki tud segíteni akkor jelezze.
Köszönöm
Eszter
süti beállítások módosítása