lacalaca 2007.11.03. 03:00

Bolondgomba

Beleszerelmesedtünk párommal a gombákba. Illetve a gombászásba konkrétan, mint szabadidős tevékenységbe. Vettünk gombáskönyvet is (kettőt), és reménykedünk, hogy idén még lesz esélyünk valami novemberig kitartó fajokra, meg egy-két zavartalan szabadnapra. (Meg Medvére, a munkamániás gombakedvelőre.)
Azóta egyébként lőttem pár gombafotót is.


Ezt például pont nem szedtük le :D. Amanita muscaria, vagyis légyölő galóca. Volt még több is, de már öregek voltak, és nagyrészt nem pirosak, hanem narancsosak. Ja, helyszín Nagykálló-Harangod. Szedtünk némi tinórut, meg egy-két őzlábat, de a fotógép addigra pont kifingott.


Ezt most még így fejből nem vágom, de rizike- vagy pereszke-faj lehet. Kéne a könyv... Ma lőttem Piszkéstetőn, a hegyoldali ösvény mellett. Holnap még körülnézünk még arra, mert ott volt ez is:


Egy mikro-őzláb! De tényleg, az egész nem nagyobb 4-5 centinél.

Közben találtam két gombás blogot is:
Gombászblog
Ha bolond, ne szedd le!

Ez utóbbi telis-tele receptekkel!

2 komment

Címkék: fotó gomba

A bejegyzés trackback címe:

https://lacalaca.blog.hu/api/trackback/id/tr85216716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aura 2007.11.05. 20:54:58

szia,
nem akarod feltölteni a picasa galériádba azokat a cuki mókusos képeidet? :))) pláne, ha vannak újabbak... :)))

szia,
Zsófi

lacalaca · http://lacalaca.blog.hu 2007.11.05. 23:38:04

Hmm, előbb-utóbb eljön a napja annak is... ;)

Újabbak nem nagyon vannak, az új generáció nagyon beszari, nem a korláton eszik a diót, csak kikapják és elszlaladnak. Úgy meg nehéz fotózni...
süti beállítások módosítása