Történetek az elmúlt hetekből. Most már képekkel.

Bulik

Az első buli Bonnban: péntek 13. parti az Internacional Clubban. Ezt az ERASMUS-hallgatókan szervezték, igen érdekes élmény volt. Hallgatók mindenféle nációból, jópár magyar (kb. 8-al találkoztam ott). A buli menete: mindenki próbálja valamilyen nyelven túlövülteni a zenét, bemutatkozik egy halom másik embernek, és próbál valamennyit megjegyezni az arc-név-ország-szak alapinformációkból. Közben sört iszik (itt nem is nagyon volt más), és koccint (a sörösüveggel). Az elején két, feltehetően német srác próbált kommunkálni velem, meg a két váci teológus csajjal, de nem sokra jutottak, mert matt részegek voltak. Aztán lengyelekkel beszélgettünk, majd felfedeztem egy másik magyar csoportosulást. Jogász hallgatók, velük, meg még pár emberrel átmentünk egy másik buliba a közelben, ahol már táncolni is lehetett, bár a zene igen gyenge volt. De azért jól éreztük magunkat.

Másnap, szombaton, a jogi kar épületében volt buli, ide is elmentem egy-pár ERASMUS-os jogásszal, az előző napi ismerkedésnek köszönhetően. A buli felejtős volt, tuc-tuc zene, drága pia, nagy tömeg. Éjfélkor leléptünk.

Múlt héten felfedeztem a bárt a koliban, egy kis hely, de 1 €-ért adják a sört, ma is lemegyek :D. További érdekességek a tovább után.

Billenő buszok

Avagy mivel lehetne feldobni a BKV-t. Itt a buszok, ha beállnak a megállóba, megdőlnek a padka felé. Így még akkorát sem kell lépni, mint egyébként. A buszokban meg mindegyik oszlopon vannak leszállásjelzők. És ma a sofőr nem engedett leszállni egy srácot, amíg fel nem szedte a szemetet, amit eldobott!

Kirándulás

A bulis hétvégén még egy kirándulás is színesítette a programot. Drachenfels várát látogattuk meg, ezúttal az ESN szervezésében (Erasmus Student Network, nem azonos a fentebb említett Int. Clubbal). A vár nincs messze Bonntól, viszont egy hegy tetején van, és pont akkor kellett mennünk, amikor Németroszág a hőmérsékleti rekordokat ostromolta. Yeah. A vár legendája: egy sárkány lakott alatta, néha embereket evett, aztán jött Siegfried a sárkányölő (aki Niebelung is), aki megölte, és vérétől sebezhetetlen lett. Vagy mi.


Rajna, Bonn, meg a becsomagolt Drachenburg kastély.

A túra alatt a fényképezőgép alattomosan lemerült (eddig mindig villogott jó előre, bezzeg most semmi), úgyhogy nincs kép a várról. Hazafelé a Rajnán hajókáztunk, kellemes nap volt.

Valamint megnéztem a botanikus kertet is, szép, bár a fele fel volt túrva, mert akkor telepítettek újra egy részt.



Izék a parton.



Leülünk?



Kettős facsavar.

Tanórák


Beindult az élet az egyetemen is, eddig jól alakul minden. Az egyetlen magfizika tárgy, amit találtam, nemfizika-szakosoknak van, szóval nekem kicsit meseóra. Amikor másodszor ismételtük át a relativitáselméletet, kis hajócskákkal személtetve a Michelson-Morley-kísérletet, na akkor majdnem bealudtam. Nem baj, könnyű lesz vizsgázni! A csillagászati tárgyak rendben vannak. Találkoztam prof. Biermann-nal is (ERASMUS-koordinátor), az ő órájára is bementem. Áprilisban összesen 2 napot volt Bonnban, lényegében folyamatosan utazik. Mondott valami olyat, hogy Ed Salpeter jön majd Bonnba előadást tartani, utána kell néznem. Ed Salpeter írta le a hélium-égést a 3-alfa folyamattal óriáscsillagokban, valamikor az ötvenes években, később pedig a csillagkeletkezés kezdeti tömeg-függvényét is kitalálta.
 
Az intézetnek egyébként nagyon frankó kis étkezdéje van, nyitott résszel az épület tetején, egészen rászoktam!

A bejegyzés trackback címe:

https://lacalaca.blog.hu/api/trackback/id/tr9364063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása