Néhány mondat két hírből.

Megkurtítják a 4-es metrót


Mintegy 18 milliárd forinttal csökkentik a 4-es metró beruházási összegét, hogy a metróépítés az unió által elvárt társadalmi-gazdasági megtérülése megfelelő legyen.
[...]
Az unió tanácsadó szervezete, a Jaspers nyáron visszadobta a 4-es metró megvalósíthatósági tanulmányát. A szervezet szerint a 10 százalékos beépített tartalék kevés az általuk kiszámolt 17,2 százalékos várható költségtúllépés fedezetére.
A főváros ezért újraszámolta a megtérülési adatokat, és arra jutott, hogy csökkenteni kell a beruházás összegét, lehetőleg a kapcsolódó felszíni beruházások esetében.

Az új számítások szerint a költségcsökkentés érinti a Kelenföldi állomásnál a BKV felvételi épületét, a tervezett P+R parkolót, és a M1-M7 csomópont kialakítását.
[...]

Bérletet kaphatna, akinek nincs autója



Az elővárosi és a fővárosi közlekedés összehangolása is kevés lenne a szinte állandósult budapesti dugók megszüntetéséhez, ezért a főváros együttműködésről tárgyal a környező települések önkormányzataival a P+R parkolási lehetőségek megsokszorozásáról, mondta el Hagyó Miklós a Napi Gazdaságnak adott interjújában.

A főpolgármester-helyettes szerint az átszervezésen túl legalább 25-30 ezer P+R parkolóhelyre lenne szükség, körülbelül ennyi van ugyanis a hasonló lélekszámú Bécsben. (Budapesten jelenleg 3500 ilyen parkoló van.) Addig is létrehoztak egy olyan céget, amely a behajtási engedélyeket adja majd ki, így korlátozni tudják majd a belvárosi áruszállítást.
[...]


Röviden:
  1. P+R parkolóra nincs pénz a "csudálatos-mindentmegoldó-négyes-metró" miatt
  2. az elővárosi (pl. vonat) és fővárosi rész (pl. négyes metró) összehangolása sem elegendő a dugók ellen, ezért rengeteg új P+R parkolóra lenne szükség.
Hadd gratuláljak ezúton is a nagyon jól szervezett, és mindenhez értő fővárosi vezetőségnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://lacalaca.blog.hu/api/trackback/id/tr48211847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása