lacalaca 2008.10.14. 15:26

Dió II, III

Nos. Mivel a fedoraforum.org-on fórummotor-frissítés címen kinyírták a képgalériát (pápá mindkét screenshot-om...), ezért ide rakom ezt:

 

Fedora Core 6 (gy.k. linux), Xfce4.4, Diablo II LoD. Mert már nagyon untam, hogy folyton átlépjek windows-ba egy kis szórakozásért. Simán fut wine-al, mindössze öt perc Google kellett, hogy a Glide3-to-OpenGL-Wrapper nevű cuccost megtaláljam, letöltsem, és a D2VidTst.exe-vel felismertessem a drivert, aztán:

wine /media/e_win/Diablo\ II/Game.exe -wa varázsszó (de már ikont is kapott). A perspektíva módot így sajna nem adja, de tiszta izometrikusban legalább nem akasztja a laptopot (nem mai a vas). Volt is egy elfekvő lvl 50-es drudiám, alias Gazsi. Most vele kettesben várjuk a harmadik részt. Szegény ki se látszik a nagy hentelésből.

lacalaca 2008.06.14. 19:31

Napi retro

Ismét youtube: Commodores - Machine Gun. Éveken keresztül a vasárnapi ebéd legalább olyan meghatározó eleme volt, mint az evőeszközök: Kossuth rádió, a 60/30/35 perc alatt a Föld körül zenéje, és utána az idióta történetek, amik segítettek ellazítani az agysejteket.

És évekig nem tudtam mi az a zene, de most! Most itt van. És nagggyon funky:

6 komment

Címkék: zene

lacalaca 2008.06.12. 21:37

Űropera

Jó kis videó, zseniális zenével és vágással. A film az Apollo-11 kilövését és felszállását mutatja két nagysebességű kamera szemszögéből. A legvégén pedig az Apollo-8 felszállása normál sebességgel. A zenék Bear McCreary szerzeményei a (szintén zseniális) Battlestar Galactica sorozatból.
Emlékeztetőül:

3 komment

Címkék: linux

Pár hete/hónapja (baszki, már április van?!) láttam meg a polcokon először a ReGenesis dvd-ket, ha jól emlékszem először egy Smatch-ban, vagy hogy a fenébe hívják azt az üzletláncot mostanában. Le is petéztem egyből, ez, itt? Hiszen magyar tévék közül is csak talán az AXN tűzte műsorra valamikor kezdő korában. Na mindegy. Ha már megjelent, tessék megvenni!


Így néz ki, négy külön lemez az évad (via sorozatjunkie)


A kiadás "fapados", semmi extra, csak sztereó hang, ilyenek, de az első évad 4x990 Ft, ami nagyon is felhasználóbarát. Főleg összehasonlítva a Battlestar Galactica első évaddal, ami kétszer ennyi. Pedig az is instant get (lenne), csak épp én már rég letö... beszereztem. :D

A sorozat maga kanadai, méghozzá a No.1 kanadai sorozat, műfajilag kb. biothriller-dráma, egy torontói labor mindennapjait követi nyomon. Már amennyiben a világ megmentése mindennapi melónak számít... A főszereplő, David Sandström szerepe pedig nagyon jó, már annak aki bírja a zseniális seggfej karaktert (Dr. House távolról, ellenfényben?). További kellemes pont az esténkénti DVD-zésre, hogy az új történetláncok bárhol, bármikor felbukkanhatnak a részekben, legyen az az eleje, közepe vagy vége, és általában 2-3 részen át ívelnek, tehát nem lehet abbahagyni.

Színészek: kanadaiak révén kevésbé ismertek, de páran, pl. Peter Outerbridge, feltűntek a 24-ben, amit meg én nem követtem nyomon, úgyhogy passzolok. Az első évadban vendégszerepel az idén Oscarra jelölt Ellen Page is, mint Dr. Sandström lánya (szintén zseniális!).

Közben megtaláltam Youtube-on főcímet, ami ugyan semmit sem mond, de nekem tetszik. :D

1 komment

Címkék: dvd regenesis

lacalaca 2008.03.12. 22:23

Még egy dátum!!!

Március 26-án jelenik meg a Poets of the fall harmadik albuma a Revolution Roulette. Végre friss hús, mert már kilógnak a bitek az első kettőből, olyan rongyosra hallgattam őket. Alant hallgatható a már megjelent single, az Ultimate Fling. Szerintem zsír.

Ezzel a plakáttal (valamint tévés szpottal):


Hátbazmeg. Januárban három szigorlatot tettem le, mindhármat ötösre. Egy kibaszott hónapig látástól mikulásig csak egyenleteket értelmeztem, vázlatokat írtam, tanultam, tanultam, tanultam. Az is menjen a francba, aki szerint az állami finanszírozás egyenlő azzal, hogy az ember a tökét vakarja és a kólát vedeli a büfében öt évig.

Lássuk csak, mennyire volt ingyenes nekem az egyetem.
- az első két évben albérletben laktam. 4-5 másik sráccal osztoztunk egy 70 nm-es, töksötét, ütött-kopott lakáson. Havi ~25000 Ft volt az egy főre eső költsége, BKV-bérlet 1500-2000 Ft volt akkoriban, a vonatozásra is elment ugyanennyi. Kajára havonta elment 20-30000 (az napi ~1000 Ft volt!!!), telefonra 3-4000 Ft. Ezek fejébe jöhetett még az alkalmankénti mozi, sörözés, egyéb vásárlás. Ha tellett.
- bevételi oldal: szülők: fizették az albit, és kb. ennyi. Időnként egy kis plusz. Egyetemi pénzek: ösztöndíj havi 12-16000 Ft, 4.5-5 közötti átlagokra (tehát ez volt a plafon), valamint lakhatási támogatás, és egy tatai alapítvány ösztöndíja, összesen még ~8-12000 Ft. Ezek meglehetősen random módon érkeztek, pl. szorgalmi időszak első két hónapjában semmi, mert addig számolgatták, hogy mennyi az annyi. Felvettem diákhitelt, de az HITEL. Most faszán fizethetem vissza kb. addig, mire a leendő kölkeim is egyetemre jelentkeznek.

Szerintem összegezve meglehetősen minuszos lesz. Demagógoknak: akkor nem megyek moziba, és nem iszok meg egy-két sört hétvégente, ha Gyurcsány is átszáll egy Suzuki Swiftbe a W12-es Audiból. Oké?

A láblógatást meg inkább hagyjuk.

Köszönöm.

1 komment

Címkék: politika

Április 4-én folytatódik az évtized legjobb scifi-sorozata (nem nyitok vitát) az utolsó, negyedik évaddal. Addig tessék dúdolgatni az All Along The Watchtower-t, illetve haladó angolosok nézzék meg az alábbi, szupervicces összefoglalót az első három évadról:A tovább mögött pedig az előzetes is megtekinthető, igaz kissé spoileres!