Ismét Piszkéstetőn vagyok, észlelek. Gondoltam, majd lesz egy csomó időm írni blogot. Muhaha.

Csütörtöktől négy éjszakát végignyomtunk, csak a tegnapin maradtunk lent. Közben kiredukáltuk, amit most észleltünk, meg kaptunk régi, elfekvő adatokat is, reciklálásra. Tegnap fotóztam szép villámokat. Ha a megfelelő adatkábelt csomagoltam volna el, akkor meg is mutatnám. Így várni kell, legalább csütörtökig.

Ja, egyébként ezt a csillagot észleljük:
Egy tízmilliárd éves csillag bolygója

Szombat este feljött Lovas Miklós egy csoporttal Mátrafüredről. A szürkületben megmutattuk nekik az M13 gömbhalmazt. (Lovas az egyetlen magyar, akiről rövidperiódusú üstökös van elnevezve. Kettő is.) Egy képet csináltunk a CCD-vel is. A skálázás nem tökéletes, de ez van, ha az embernek 16 bites kamerája van, a monitor meg nem tud annyit (ez azt jelenti, hogy 65536 árnyalatot különböztet meg a feketétől a fehérig).



Piszkési időzóna szerint kb. reggel 9 lehet. Megyek reggelizni!

A bejegyzés trackback címe:

https://lacalaca.blog.hu/api/trackback/id/tr10169349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása