Most találtam, részlet Budapest kultúrális fővárosi pályázatából:

Fényfolyó

A Duna víztükrének hol sejtelmes, hol káprázó megvilágítása a teljes budapesti szakaszon fénybe öltözteti a folyót és a parti épületeket. Fénye megvilágítja az egész várost és a vízpartra vonzza az életet. A Fényfolyó segítségével a Duna Budapestnek minden korábbinál markánsabb jelképévé válik. A kivilágított folyószakasz a tervek szerint nem áll meg a város határainál, hanem idővel átnyúlik a régióba, sőt - ha a programhoz mások csatlakoznak - az országhatárokon is túl. A fényfolyó láncszerűen kapcsolja össze a Duna partján fekvő településeket, ezzel szimbolizálva összetartozásukat.

A villanyvilágítás energiaforrásának a folyam sodrását, a Duna vízerejét szánjuk, felelevenítve a dunai malmok hagyományát, melyeket a hajókra szerelt vízkerekek hajtottak. Az innováció, az ötletesség és a környezetvédelem szempontjait ötvözve valósítjuk meg a Budapest 2010 egyik fő látványosságát.

 

Környezetvédelem, miii? Még szerencse, hogy Pécs elnyerte a pályázatot, talán akkor aránylag fájdalommentesen feledésbe merül ez a dolog is...

Este hosszabb poszt, ha el nem megyek sörözni!

A bejegyzés trackback címe:

https://lacalaca.blog.hu/api/trackback/id/tr82160238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása